Sinds 2015 geven de CompostBakkers advies over het zelf maken van compost, thuis, op het werk of met de hele buurt. Ze zijn vooral in Den Haag en omstreken actief.
Composteren is leuk, makkelijk en goed voor de bodem. Door je eigen groente-, fruit- en tuinresten zelf te composteren verminder je de afvalberg. Compost is een bodemverbeteraar. Het voegt voedingstoffen toe en verbetert de structuur van de grond.
Op 21 mei vertelt en demonstreert CompostBakker Jan Morsch alles over de diverse manieren van composteren (wormenhotel, compostbak, bokashi) die je thuis of op de moestuin kunt gebruiken. In de lezing komen ook andere manieren om organisch materiaal in de tuin te verwerken aan de orde, zoals mulchen, een takkenwal of een hugel, of als vloeibare meststof. Zo kan je hardnekkige onkruiden als heermoes, zevenblad en brandnetel in plaats van bestrijden juist gebruiken om de tuin te verbeteren. Composteren is eigenlijk de laatste stap in een natuurlijke kringlooptuin.
CompostBakker Jan heeft zelf ook een moestuin op kleigrond. Door jarenlang organisch materiaal toe te voegen is die bodem nu makkelijk te bewerken en blijft er geen water meer op staan. Daarnaast gebruikt hij allerlei technieken om zijn tuinen op een zo natuurlijke wijze te onderhouden en te laten groeien.
De lezing start om 10:00 uur. Deelname is gratis en leden en niet-leden zijn van harte welkom!